سعید عبدالصمد الزناتی (1934-1990)

ساخت وبلاگ

شاید در سالهای ابتدایی که تلاوت های استاد شحات محمد انور به ایران رسیده بود همگان تصور می نمودند ادای متفاوت صوتی و لحنی ایشان (به ویژه تلاوتهایی که در جوانی در مصر اجرا نموده بودند) همگی مربوط به شیوه ویژه خودشان است اما در سالیان بعد رسیدن تلاوت های قاری ای به نام سعید عبدالصمد الزناتی که شناخته شده نبود ، قراء ایرانی را به فکر برد .

 ورود اخبار بیشتر نشان داد که علاوه بر شیخ شحات انور ، قاریان دیگری مانند شیخ محمد الیثی و برخی قراء دیگر نیز  از شیوه تلاوت شیخ سعید عبدالصمد الزناتی تقلید نموده اند.

استاد سعید الزناتی مانند بسیاری از قراء هم دوره اش در ابتدا از شیخ مصطفی اسماعیل تقلید می نمود ولی در ادامه با کمک نبوغش در تلاوت، توانست شیوه خاصی که از نحوه متفاوت ادای صوتی خود و الحان مختلف خاص قراء آن نسل و همچنین ابتکارات لحنی خودش تشکیل شده بود ، ارائه نماید.

 

او در آن زمان در منطقه خود با قراء بزرگی مانند جوده ابوسعود ، حمدی الزامل ، محمد شبیب و ... رقابت می نمود و در سال1961 توانست مجوز ورود به رادیو را کسب نماید ولی در سالهای بعد با رادیو به مشکل برخورد و این باعث گردید شهرتش در خارج از مصر گسترش کمتری یابد .

او تسلط بالایی به موسیقی عربی داشت (حتی بیشتر از استاد شحات محمد انور) و این به اختصاصی بودن شیوه اش در تلاوت افزود . مثلا او در تلاوتش از ترکیب راست-نهاوند در اوج استفاده نمود که در تلاوت قراء سلف مشاهده نمی گردد و توسط مرحوم شحات محمد انور بارها مورد استفاده قرار گرفته است.

 

استاد سعید عبدالصمد الزناتی یکی از قاریان صاحب سبک وبه قول مصری‌ها صاحب مدرسه (شاید به این تعبیر که وقتی دیگران از شیوه یک قاری پیروی می‌کنند او را صاحب مدرسه گویند) بوده است وقراء مشهوری نیز ازجمله شیخ شحات محمد انور، شیخ احمد شبیب، احمد بسیونی، عبدالفتاح الطاروطی، محمود اسماعیل الشریف، الیثی و... از وی پیروی کرده‌اند.

صدای شیخ زناتی، صدایی باحجم وقدرت سایر قراءمصر نبوده و مثل صدای نعینع شبیه به صدای ایرانی هاست اما نکته‌ای که اورا متمایز نموده استفاده وپرداختن به نقاط قوت صدایش است تا حدی که ضعفهایی مثل کمی حجم وطنین را جبران نموده ولطافت و حلاوت را به مستمع القا می‌کند.

«استاد سعید عبدالصمد الزناتی» در ۱۷ اسفندماه سال ۱۳۶۸ هجری شمسی دارفانی را وداع گفت؛ روحش شاد و راهش پر رهرو باد.


موضوعات مرتبط: قاریان مصری ، زندگینامه
برچسب‌ها: عبدالصمدالزناتی , مشاهیرالقراء , القرآن ✅آموزش صحیح نفس گیری...
ما را در سایت ✅آموزش صحیح نفس گیری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mujtabasoldier بازدید : 97 تاريخ : چهارشنبه 18 فروردين 1400 ساعت: 14:04